u-mzs-rosiyi-nazvali-zakhodi-do-dnya-zakhisnika-ukrayini-neonatsistskimi-aktsiyami

У МЗС Росії назвали заходи до Дня захисника України "неонацистськими акціями"

 • 10671 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Департамент інформації та друку МЗС Росії закликав міжнародні структури дати оцінку "неонацистським акціям", що проходили в Києві у День захисника України. Відповідну заяву було опубліковано в понеділок на сайті МЗС РФ, передає УНН.

"Святкування у Києві 14 жовтня річниці створення так званої "Української повстанської армії", яка прославилася в роки Другої світової війни кривавими розправами над мирними жителями різних національностей, включаючи євреїв, росіян, українців і поляків, стало черговим проявом неонацизму і ксенофобії. Радикальні організації влаштували ходу з нацистською символікою, що супроводжувалися агресивними гаслами і прославлянням гітлерівських колабораціоністів Бандери і Шухевича", - повідомили в дипломатичному відомстві.

У МЗС РФ з жалем заявили, що в сучасній Україні такі акції стають звичайним явищем.

"Закликаємо міжнародні структури, включаючи ООН, ОБСЄ і Раду Європи, а також наших партнерів по "нормандському формату" дати принципову оцінку подібним неонацистським акціям і спонукати Київ до протидії таким тенденціям, виконання зобов'язань щодо мирного врегулювання на Донбасі і дотримання основних прав і свобод всіх членів багатонаціонального українського суспільства", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, напередодні, в 77-ту річницю створення Української повстанської армії, кілька тисяч націоналістів пройшли урочистим маршем в центрі Києва.

Українські Національні Новини

Політика