u-mzs-rosiyi-oburilis-cherez-schorichne-poslannya-poroshenka

У МЗС Росії обурились через щорічне послання Порошенка

 • 10848 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Міністерство закордонних справ РФ висловило обурення через щорічне послання українського Президента Петра Порошенка, з яким глава держави виступив у Верховній Раді 20 вересня, а також через заяви глави МЗС України Павла Клімкіна щодо акваторії Азовського моря та Керченської протоки. Про це йдеться в заяві на сайті відомства, передає УНН.

"Так, Президент України П.Порошенко, виступаючи з щорічним посланням у Верховній Раді, присвятив більшу частину свого виступу "звіту про боротьбу з Росією". Мова українського лідера рясніла русофобськими пасажами. Нашу країну знову звинуватили у всіх мислимих і немислимих гріхах, а Україну виставили мало не форпостом "демократичного світу", - заявили в російському МЗС.

Обурення дипвідомства викликали і повідомлення про припинення дії Договору про Дружбу з РФ, а також процес створення української автокефальної церкви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент заявив про нову загрозу з боку Кремля

"Міфічні загрози з боку Москви ввижаються і міністру закордонних справ П.Клімкіну. На цей раз він серйозно перейнявся проблемою "російського панування" в акваторіях Азовського моря та Керченської протоки і нібито порушенням там прав України. Звинуватив російську сторону в блокуванні українських портів і обмеження свободи мореплавання", - заявили в міністерстві.

МЗС РФ звинуватило київське керівництво в тому, що воно "робить ставку на миттєвий популістський ефект, ігноруючи довгострокові стратегічні інтереси власної країни".

У міністерстві також висловили сподівання, що історичний вибір щодо відносин двох сусідніх держав робитимуть не політики, а народ України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко підтримав ідею законопроекту про реєстрацію агентів впливу РФ

Нагадаємо, 20 вересня Президент Петро Порошенко повідомив, що внесе на розгляд Верховної Ради України законопроект щодо припинення дії Договору про дружбу і співробітництво з Росією.

21 вересня МЗС України офіційно вручило ноту про непродовження Договору про дружбу і співпрацю з РФ.

Вчора, 24 вересня, Росія отримала офіційну ноту від Києва про непродовження Договору про дружбу.

Українські Національні Новини

Політика