u-mzs-rosiyi-prokomentuvali-novi-sanktsiyi-ssha

У Росії прокоментували нові санкції США

 • 11354 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Глава МЗС РФ Сергій Лавров назвав введення США нових санкцій "короткозорим підходом", який веде до різкого падіння довіри до доларової системи і самому долару. Про це він заявив в п'ятницю, коментуючи включення в санкційні списки США в четвер 33 російських осіб і компаній, передає УНН з почиланням на ТАСС.

"Що стосується оголошених США нових санкцій відносно російських фізичних і юридичних осіб, то ми вже перестали чогось дивуватися. Саме щодо компанії  "Сухий", заводу в Комсомольську-на-Амурі - ці санкції, звичайно ж, черговий прояв нечесною конкуренцією. В черговий раз ми все переконуємося, що доларова система повністю себе дискредитувала і довіру до долара падає дуже різко", - сказав він.

За словами міністра, Росія вживає всіх необхідних заходів, щоб не залежати від США, контролюючих доларову міжнародну фінансову систему.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПВК Вагнера потрапила до списку санкцій США

"Чи не вперше серйозні міжнародні проблеми, що зачіпають багатьох членів світового співтовариства, стають заручниками електоральних циклів. Це дуже короткозорий підхід, тому що, як я вже сказав, довіру до нинішніх принципів міжнародної фінансової системи підірвана дуже серйозно. Все більше і більше країн замислюються про те, щоб уникнути від неї будь-якої залежності", - сказав він.

"Ми вже робимо висновки з цієї ситуації, ми робимо все необхідне, щоб не залежати від тих країн, які так чинять щодо своїх міжнародних партнерів", - додав Лавров.

Як повідомляв УНН, 20 вересня 2018 року США відповідно до закону “Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій” (CAATSA) розширили “чорний список” відносно РФ.

Українські Національні Новини

Новини Світу