u-mzs-rosiyi-vidreaguvali-na-mozhlivist-ukrayini-otrimati-kanadsku-zbroyu

У МЗС Росії відреагували на можливість України отримати канадську зброю

 • 18862 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. У Міністерстві закордонних справ Росії вважають, що західні партнери України підштовхують Київ до продовження "провальної політики колишнього режиму Порошенка". Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті російського МЗС, щодо включення України до переліку країн-імпортерів канадського зброї, передає УНН.

"У Москві позитивно сприйняли розведення сил і засобів сторін у Станиці Луганській, що завершилося в кінці червня ц.р. Після тривалого зволікання Україною зроблений практичний крок щодо здійснення схвалених на саміті в "нормандському форматі" в Берліні в жовтні 2016 року відповідних домовленостей ... Контрастом з декларованим прагненням до припинення війни на Донбасі виглядають і зроблені напередодні президентом Зеленським заяви щодо включення України в перелік країн-імпортерів канадської зброї, а також швидкого укладення з Канадою угоди про постачання бронетранспортерів для потреб ЗСУ", - заявили в російському МЗС.

Так, напередодні влада Канади внесли Україну до списку країн, в які можна постачати зброю.

"На жаль, знову доводиться констатувати, що західні партнери України замість того, щоб стримати і спонукати її до реалізації досягнутих в Мінську домовленостей, фактично підштовхують Київ до продовження провальної політики колишнього режиму Порошенка, який не приховував планів силою вирішити "проблему Донбасу", - йдеться в заяві.

Як повідомляв УНН, раніше МЗС РФ направило "цинічну" ноту Україні щодо участі в переслідуванні моряків.

Українські Національні Новини

Політика