u-mzs-rozpovili-pro-zakhodi-z-pripinennya-uchasti-ukrayini-v-roboti-statutnikh-organiv-snd

У МЗС розповіли про заходи з припинення участі України в роботі статутних органів СНД

 • 12024 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Міністерство Закордонних Справ спільно з центральними органами виконавчої влади України вживають заходи з процедурного оформлення припинення участі України в роботі статутних органів СНД , закриття постійного представництва України при цій організації, а також з інвентаризації договірно-правової бази в рамках СНД, з метою визначення її відповідності національним інтересам України. Про це повідомили в МЗС у відповідь на запит УНН.

"Наразі МЗС України спільно з причетними ЦОВВ вживають заходи з процедурного оформлення припинення участі України в роботі статутних органів СНД і закриття нашого постійного представництва при цій організації, а також здійснюється робота з інвентаризації договірно-правової бази в рамках СНД, з метою визначення її відповідності національним інтересам України", - зазначили у відомстві.

В міністерстві також додали, що Україна не підписувала статут СНД, останнім часом не платила внески, а в роботі органів цієї організації брала участь на мінімальному рівні.

Нагадаємо, 19 травня Президент України Петро Порошенко відкликав усіх українських представників з усіх статутних органів СНД.

Також Президент заявив, що Україна вийде з усіх договорів у рамках СНД, які не відповідають національним інтересам.

Українські Національні Новини

Політика