u-mzs-spodivayutsya-scho-vizit-merkel-do-moskvi-sponukaye-rf-vikonati-domovlenosti-normandi

У МЗС сподіваються, що візит Меркель до Москви спонукає РФ виконати домовленості "Норманді"

 • 13259 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. У Міністерстві закордонних справ України сподіваються, що візит федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель до Москви спонукатиме Кремль виконати домовленості, досягнуті "нормандською четвіркою" на зустрічі у Парижі 9 грудня. Про це йдеться в отриманій УНН відповіді речниці МЗС України Катерини Зеленко з приводу візиту канцлера ФРН до Москви.

"Ми цінуємо підтримку урядом ФРН та особисто канцлером нашої держави у відстоюванні територіальної цілісності та державного суверенітету", - вказала речниця МЗС України. 

З її слів, українська сторона з німецькими колегами перебуває у тісному контакті й координує кроки з реалізації Мінських домовленостей. Востаннє це відбулося у межах недавнього візиту міністра закордонних справ України до Берліна.

"Ми виходимо з того, що візит канцлера до Москви стане важливим у контексті спонукання Росії до виконання її зобов'язань відповідно до домовленостей, досягнутих у Парижі", - додала речниця МЗС України.

Нагадаємо, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель цього тижня, а саме 11 січня, має приїхати в Москву, де запланована її зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним. Серед тем, які планують обговорити лідери ФРН і Росії, - питання України.

Українські Національні Новини

Політика