u-mzs-sprostuvali-zayavu-putina-pro-nibito-pidgotovku-ukrayinoyu-viyskovoyi-operatsiyi-na-donbasi

У МЗС спростували заяву Путіна про нібито підготовку Україною “військової операції” на Донбасі

 • 14420 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. У Міністерстві закордонних справ України прокоментували заяву президента Росії Володимира Путіна стосовно нібито підготовки Україною “військової операції” на Донбасі. Як заявив у коментарі речник МЗС Олег Ніколенко, Україна прагне виключно миру та скорішого врегулювання збройного конфлікту на Донбасі, передає УНН.

Цитата

“Україна прагне виключно миру. Постійні зусилля українського керівництва задля зрушення з місця мирного процесу, насамперед в Нормандському форматі, яскраво ілюструють відданість України політико-дипломатичному шляху врегулювання збройного конфлікту. Ба більше, глава офісу президента України та наша делегація в Тристоронній контактній групі проробили титанічну роботу, аби вчора добитися відновлення режиму припинення вогню”, - заявив Ніколенко.

Деталі

У МЗС закликали Росію сконцентруватися на виконанні домовленостей про припинення вогню та завершенні міжнародного збройного конфлікту на сході України.

Речник додав, що люди по обидві сторони лінії розмежування в Донецькій та Луганській областях заслуговують на мир і спокій, особливо напередодні новорічних свят.

Контекст

На прес-конференції у четвер президент Володимир Путін заявив, що Україна може готувати військову операцію на Донбасі.
Російський лідер також припустив, що Україна нібито може стати для Росії постійним джерелом нестабільності.

Окрім цього, президент країни-агресора висловив ​​сподівання, що розвиток ситуації на переговорах з США і НАТО піде конструктивним шляхом. Глава Кремля вважає, що в питанні інціціативи про гарантії безпеки Москва поставила питання прямо і без всяких хитрощів.

Українські Національні Новини

Політика