u-mzs-vidpovili-makronu-nemaye-ani-moralnikh-ani-realnikh-pidstav-govoriti-pro-bratni-zvyazki-ukrayintsiv-z-rosiyanami

У МЗС відповіли Макрону: немає ані моральних, ані реальних підстав говорити про "братні" зв‘язки українців з росіянами

 • 128001 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. Україна та росія історично близькі з об’єктивних причин, але міф про два братських народи остаточно зруйнувався, коли перші російські ракети полетіли на українські міста в лютому. Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, коментар якого є в розпорядженні УНН.

Цитата

"Небажання президента Франції Еммануеля Макрона визнати геноцид українців після усіх відвертих заяв російського керівництва та злочинних дій російських військових розчаровує", - зазначив Ніколенко.

Деталі

Він нагадав, що Україна та росія історично близькі з об’єктивних причин, але міф про два братських народи росії та України почав руйнуватися після окупації Криму та агресії на Донбасі в 2014 році. З його слів, тоді російські "брати" нібито прийшли захищати російськомовне населення. Але за вісім років вбили 14 тис. українців.

Цитата

"Цей міф остаточно зруйнувався, коли перші російські ракети полетіли на українські міста в лютому. "Братній" народ не вбиває дітей, не розстрілює цивільних, не ґвалтує жінок, не калічить літніх людей та не знищує будинки іншого "братнього" народу. До звірст проти беззахисних людей не вдаються навіть найзапекліші вороги", - каже дипломат.

"Наразі немає ані моральних, ні реальних підстав вести розмови про "братні" зв‘язки російського та українського народів", - наголосив він.

Контекст

Президент Франції Еммануель Макрон напередодні відмовився називати геноцидом звірства російських військових в Україні. Також він заявив, нібито народ України та росії – "брати".

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі