u-mzs-vidreaguvali-na-psikhiatrichnu-ekspertizu-ukrayinskikh-moryakiv-u-rosiyi

У МЗС відреагували на психіатричну експертизу українських моряків у Росії

 • 12016 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. Українські військовополонені моряки в Росії продовжують стикатися з кричущими порушеннями міжнародного права і порушеннями прав людини. Про це прес-секретар Міністерства закордонних справ України Катерина Зеленко написала у Twitter, коментуючи проведену сьогодні психіатричну експертизу щодо 20 українських моряків, передає УНН.

"Українські військовополонені, захоплені під час акту агресії проти України біля Керченської протоки, продовжують стикатися з кричущими порушеннями міжнародного права і порушеннями прав людини з боку Росії. Їх піддають фальшивим психіатричним експертизам у російських в'язницях", - написала Зеленко.

Нагадаємо, 10 квітня стосовно 20 військовополонених українських моряків в Росії провели психолого-психіатричну судову експертизу.

Раніше Україна звернулася до РФ через неприпустимість психіатричної експертизи військовополонених моряків, яку призначили російські слідчі.

25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному море в порт Маріуполь в Азовському морі. Після цього 24 українських моряків заарештували в Криму, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.

Українські Національні Новини

Політика