u-mzs-vidreaguvali-na-zvernennya-slidchikh-u-spravi-pro-zbittya-mn17

У МЗС відреагували на звернення слідчих у справі про збиття МН17

 • 14546 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Коло навколо Росії стискається, і уникнути відповідальності їй буде все важче. Про це на своїй сторінці у Facebook написала заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль, реагуючи на звернення Спільної слідчої групи, яка розслідує збиття малайзійського літака рейсу МН17 над Донбасом у 2014 році, передає УНН.

"Зовсім непомітним для української преси пройшло сьогоднішнє звернення Спільної слідчої групи, яка розслідує збиття малайзійського літака МН17, до свідків цих подій в першій половині 2014 року", - написала Зеркаль.

Вона навела декілька цитат із цього звернення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слідчі в справі MH17 опублікували нове звернення до свідків

"А тепер, давайте згадаємо Рішення Міжнародного Суду ООН від 8 листопада 2019 року - Суд нагадав, що в Резолюції Ради Безпеки США 1373 передбачено, що держави не повинні надавати будь-яку підтримку особам, причетним до тероризму, а також вони повинні вживати заходів та співпрацювати для запобігання та придушення актів фінансування тероризму, "вчинених будь-якою особою". Якщо держава порушує це зобов'язання, в тому числі стосовно дій, вчинених державними посадовими особами, тоді відповідальність за це порушення буде покладена на державу. Коло навколо Росії стискається, уникнути відповідальності буде все важче і важче”, - написала заступниця міністра.

Як повідомляв УНН, сьогодні слідчі у справі MH17 опублікували розмови між бойовиками "Л/ДНР" і чиновниками РФ.

Українські Національні Новини

Політика