u-mzs-zaklikali-ukrayintsiv-u-livani-povidomlyati-pro-sebe-diplomatichnim-ustanovam

У МЗС закликали українців у Лівані повідомляти про себе посольству

 • 10846 переглядiв

КИЇВ. 5 серпня. УНН. Міністерство закордонних справ України закликало українців у Лівані повідомляти про себе дипломатичним установам, навіть якщо з ними все гаразд. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив начальник відділу менеджменту кризових ситуацій департаменту консульської служби МЗС України Максим Коваленко, передає УНН.

"На території Бейрута наразі зв'язок працює з перебоями, також інтернет не завжди працює. Тому велике прохання до наших співвітчизників при першій же можливості звертатися до Посольства України у Лівані, повідомляти про себе, реєструватися в системі "Друг", інформувати, що з ними все гаразд", – сказав Коваленко.

За його словами, такі міри необхідні, щоб МЗС України могло відреагувати на запит родичів або зміни ситуації у Бейруті.

"Максимально про себе повідомити, щоб дипломатична установа, а також МЗС могли ефективно виконувати свої функції і надавати необхідну допомогу", – підкреслив представник МЗС.

Він додав, що Бейрут зазнав значних руйнувань від вибуху у порті, порушена інфраструктура міста, тому поки що невідомо, як надалі буде розвиватись ситуація, і, можливо, українцям знадобиться допомога МЗС України.

Нагадаємо, представник МЗС України розповів, що наразі після вибуху у Бейруті зниклих безвісти українців немає. Дипломат повідомив, що від вибуху у Бейруті постраждала одна громадянка України.

Нагадаємо, 4 серпня на складах порту Бейрута стався потужний вибух. За словами губернатора Бейрута, вибух залишив 300 тис. людей без притулку та завдав збитків на понад 3 млрд доларів. Кількість загиблих від вибуху у Бейруті перевищила 100 осіб, понад 4000 людей постраждали.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Суд взяв під варту “київського терориста”

     • 11866 переглядiв