u-mzs-zrobili-zayavu-schodo-tretoyi-richnitsi-bezvizu

У МЗС зробили заяву щодо третьої річниці безвізу

 • 15065 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. У Міністерстві закордонних справ зробили заяву до третього року безвізового режиму і відзначили, що Україна та ЄС досягли амбітної мети – усунули штучні бар’єри для міжлюдських контактів. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу МЗС.

"11 червня 2020 року – третя річниця успішного функціонування безвізового режиму з Європейським Союзом. Рішення про скасування віз для громадян України стало без перебільшення історичною і суспільно-політичною подією у наших відносинах – значним кроком на шляху до європейської інтеграції нашої держави. Попри щоденні виклики – триваючу російську агресію, окупацію частини території, гібридну війну РФ проти України на всіх фронтах, Україна та ЄС досягли амбітної мети – усунули штучні бар’єри для міжлюдських контактів. Завдяки цьому, починаючи з 11 червня 2017 року, громадяни України змогли здійснити близько 49 млн подорожей до Європи", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що це 49 мільйонів зустрічей з рідними і близькими, ділових поїздок, туристичних подорожей, культурних заходів та спортивних змагань.

"Скасування віз стало ознакою високого рівня довіри і готовності відкрити наші суспільства одне одному. Безпрецедентна цьогорічна криза, спричинена COVID-19, продемонструвала, наскільки крихкими є європейські цінності та досягнення. Потенціал безвізу далеко не вичерпаний. Внаслідок скасування незабаром карантинних обмежень та відкриття зовнішніх кордонів ЄС безвізові поїздки для українців відновляться і стануть одним із факторів економічного зростання, розширення можливостей для бізнесу та залучення інвестицій", - додали у пресслужбі.

Нагадаємо, за три роки безвізу українці оформили понад 11,5 млн закордонних паспортів.

Українські Національні Новини

Політика