u-mzs-zrobili-zayavu-z-privodu-pochatku-rosiyskoyi-pasportizatsiyi-zhiteliv-ordlo

У МЗС зробили заяву з приводу початку російської "паспортизації" жителів ОРДЛО

 • 16526 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Початок видачі російського громадянства за спрощеною процедурою для жителів тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей є свідомо провокаційним актом, який Україна і весь цивілізований світ ніколи не визнають. Про це заявила у Twitter речниця міністерства закордонних справ України Катерина Зеленко, передає УНН.

"Кремлівський режим і його маріонетки починають у спрощеному порядку (надавати - ред.) громадянство Росії для українців на окупованих територіях Донбасу. Свідомо провокаційний акт, який Україна і весь цивілізований світ ніколи не визнають. Продовжуємо працювати над подальшими санкціями проти Росії", - вказала Зеленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В уряді відреагували на початок російської "паспортизації" жителів ОРДЛО

Нагадаємо, раніше 14 червня російські ЗМІ повідомили, що жителі ОРДЛО почали отримувати паспорти Російської Федерації, оформлені в спрощеному порядку згідно з квітневим указом президента РФ.

Як повідомляв УНН, 24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання громадянства РФ для жителів ОРДЛО.

Українські Національні Новини

Політика