u-nads-khochut-zrobiti-derzhsluzhbu-zvichaynoyu-profesiyeyu

У НАДС хочуть зробити держслужбу звичайною професією

 • 15845 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Державну службу хочуть зробити звичайною професією, в яку "просто зайти і вийти". Про це під час брифінгу розповів голова Національного агентства з питань державної служби (НАДС) Олександр Стародубцев, передає кореспондент УНН.

"Стосовно звільнень, я вважаю, що наші держслужбовці занадто захищені різними соціальними гарантіями, стандартами, Трудовим кодексом. Моя мрія полягає в тому, щоб держслужба була нормальна, звичайна професія. Така сама, як є аграрії, є айтішники, є фінансисти, є маркетологи, а є держслужбовці. Фінансисти можуть піти в IT. Називається фінтех. Чому маркетологи не можуть піти на держслужбу, потім з держслужби піти в IT, потім з IT піти далі? Це не має бути башта зі слонової кістки зі своїми розподілювачами, своїми лікарнями, відомчими дитячими садочками, санаторіями. Це має бути звичайна професія, в яку просто зайти і просто вийти", - розповів Стародубцев.

Також голова НАДС додав, що Трудовий кодекс в Україні 1971 року, і він знайшов там в 118 статті, що люди, які йдуть "тимчасово на керівні комсомольські посади", мають бути повернені.

"Мені здається, що з Трудовим кодексом треба щось робити. І ми будемо в цей процес так само долучатися", - додав Стародубцев.

Нагадаємо, міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет представив нового голову Національного агентства з питань державної служби Олександра Стародубцева.

Українські Національні Новини

Політика