u-naftogazi-rozpovili-chogo-ochikuyut-vid-rozglyadu-apelyatsiyi-gazpromu-u-stokgolmi

У Нафтогазі розповіли, чого очікують від розгляду апеляції "Газпрому" у Стокгольмі

 • 12378 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. У НАК "Нафтогаз Україна" очікують, що апеляційний суд у Стокгольмі не задовольнить скаргу ПАТ "Газпром" на окреме рішення Стокгольмського арбітражу стосовно контракту на поставку газу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив виконавчий директор виконавчої групи НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко, передає УНН.

"Зараз перерва на обід в засіданні апеляційного суду в м. Стокгольм, де ми сьогодні виступаємо зі вступним словом. Поки все йде нормально і ми залишаємося впевненими у тому, що апеляційний суд не задовольнить скаргу "Газпрому" на окреме рішення Стокгольмського арбітражу стосовно контракту на поставку газу", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, за рішенням Стокгольмського арбітражу, "Нафтогаз" домігся компенсації в сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку узгоджених обсягів газу для транзиту. За результатами арбітражних проваджень у Стокгольмі "Газпром" повинен сплатити 2,56 млрд доларів на користь "Нафтогазу".

Як повідомляв УНН, суди Нідерландів та Люксембургу відхилили апеляції російського ВАТ "Газпром" в справах про примусове виконання рішення Стокгольмського арбітражу.

Українські Національні Новини

Економіка