u-naftogazi-rozpovili-pro-rezultati-roboti-u-2018-rotsi

У "Нафтогазі" розповіли про результати роботи у 2018 році

 • 10974 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. НАК "Нафтогаз Україна" оголосила 2018 "роком хороших результатів" для групи "Нафтогаз". Зокрема, йдеться про розмір податкових та дивідендних платежів групи "Нафтогаз" до державного бюджету у 2018 році - він склав 136,5 млрд грн. Про це повідомляється на сторінці НАК "Нафтогаз Україна" у Facebook, передає УНН.

"Понад 136 млрд грн сплатили податків та дивідендів до державного бюджету. Ми залишаємося найбільшим джерелом доходів держави", - повідомили у відомстві.

Також за 9 місяців 2018 року група "Нафтогаз" отримала чистий прибуток у розмірі 16,7 млрд грн, що менше на 5,8% за результат 9 місяців 2017 року. У "Нафтогазі" пояснили, що на зменшення чистого прибутку вплинуло збільшення резерву сумнівних боргів, головним чином по сегменту транспортування природного газу. А суттєвим фактором впливу, за їхніми даними, були витрати з податку на додану вартість на компенсацію згідно Арбітражу щодо транзиту природного газу в сумі 4,8 млрд грн. В той же час, зменшення обсягу імпортованого газу та витрат по відсоткам частково нівелювало погіршення чистого прибутку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коболєв назвав головну проблему монетизації субсидій

З поміж того, 1,12 млрд грн рентних платежів "Нафтогаз" спрямував до місцевих бюджетів. Рента в місцеві бюджети - це ремонт шкіл, садочків, доріг.

За минулий 2018 рік для забезпечення газом українських споживачів "Нафтогаз" закупив 28,5 млрд кубометрів газу.

Зокрема, за минулий рік АТ "Укргазвидобування" видобуло майже 15,5 мільярда кубометрів природного газу, що є рекордним показником за останні 25 років.

Також було проведено 1,1 тис. операцій з інтенсифікації видобутку. Завдяки цим операціям "Укргазвидобування" видобуло 1,1 млрд кубометрів газу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна за добу відібрала з ПСГ понад 100 млн куб. м газу

За повідомленням "Нафтогазу", завдяки закупівлі через ProZorro, вдалось зекономити понад 7 млрд грн.

"Укртрансгаз" протранспортував українською ГТС 87 млрд куб.м газу.

Водночас, у "Нафтогазі" розповіли, що попереду ще багато роботи: примусове стягнення $2,7 млрд решти нашого виграшу у “Газпрому”, завершення анбандлінгу, збільшенню власного видобутку, боротьба за збереження транзиту, продовження реформування ринку газу для населення – відкрити ринок для конкуренці.

УНН повідомляв, "Нафтогаз" готовий відмовитися від позову на 12 млрд доларів до "Газпрому".

Українські Національні Новини

Економіка