u-naftogazi-sprognozuvali-skilki-trivatime-zavershennya-spravi-za-pozovom-do-gazpromu-u-chastini-postachannya-gazu

У "Нафтогазі" спрогнозували, скільки триватиме завершення справи за позовом до "Газпрому" у частині постачання газу

 • 8829 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв наголосив на важливості завершення справи за позовом до "Газпрому" в частині постачання газу остаточними розрахунками. Він також припустив, що процес займе близько трьох місяців. Про це він сказав під час зустрічі із Президентом України Петром Порошенком, передає УНН із посиланням на прес-службу Глави держави.

Так, за інформацією прес-служби, Голова правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв подякував Президенту за підтримку. Він наголосив на важливості завершення справи в частині постачання газу остаточними розрахунками.

За його прогнозом, цей процес займе близько трьох місяців. Крім того, голова “Нафтогазу” підкреслив важливість рішення арбітражу про ануляцію вимоги “Газпрому” компенсувати більше 40 мільярдів доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення по суперечці “Нафтогазу” з “Газпромом” можуть імплементувати до кінця літа

Нагадаємо, в кінці травня Стокгольмський арбітраж скасував вимогу “бери або плати” “Газпрому” за контрактом про постачання газу в Україну. Також рішенням суду повністю була скасована заборона на реекспорт газу, і переглянута формула ціни на газ з 2014 року.

Українські Національні Новини

Політика