u-naftogazi-vidreaguvali-na-skargu-gazpromu-schodo-vtruchannya-u-rishennya-arbitrazhu

У "Нафтогазі" відреагували на скаргу "Газпрому" щодо "втручання" у рішення арбітражу

 • 6362 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. Комерційний директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко відреагував на те, що російський "Газпром" направив в апеляційний суд швецького округу Свеа заяву про повне скасування рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору з "Нафтогазом" за транзитним контрактом у зв'язку з "втручанням сторонніх людей", заявивши, що це "маячня". Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Просять прокоментувати новину про "Газпром" та арбітраж. Для того, щоб це зробити, потрібно спочатку зробити лінгвістичну експертизу, чи справді цю новину написали у інформаційному агентстві, яке поширило цю новину. А потім потрібно буде зробити лінгвістичну експертизу заяви "Газпрому" - чи дійсно це писав "Газпром". Ну а вже потім можна і прокоментувати цю маячню..." - зазначив Вітренко.

Напередодні російські ЗМІ повідомили, що російський "Газпром" направив 29 травня в апеляційний суд округу Свеа заяву про повне скасування рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору з "Нафтогазом України" за транзитним контрактом. Російська сторона вказала, що "додаткове вивчення тексту... показало, що значна частина арбітражного рішення написана не арбітрами, а іншою особою".

Українські Національні Новини

Економіка