u-naftogazi-zayavili-scho-anbandling-na-finishniy-pryamiy

У Нафтогазі заявили, що анбандлінг на фінішній прямій

 • 12788 переглядiв

КИЇВ. 17 грудня. УНН. Процес анбандлінгу НАК "Нафтогаз України", що передбачає відокремлення незалежного оператора ГТС, вийшов на фінішну пряму. Про це йдеться у повідомленні НАК у Facebook, передає УНН.

"Анбандлінг Нафтогазу на фінішній прямій. До остаточного розділення - всього 2 тижні", - вказали у компанії.

Своєю чергою, у ТОВ "Оператор ГТС України" повідомили, що "15 днів залишилось до завершення анбандлінгу та початку роботи незалежного Оператор ГТС України, з яким вже більше 65% учасників ринку уклали договори".

"Станом на сьогодні йде активний процес по оформленню дохідних договорів (з відкладальною обставиною), значна частина угод знаходиться на завершальному етапі, а з 345 клієнтами ми вже підписали контракти", - зазначили в Операторі ГТС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НКРЕКП попередньо схвалила сертифікацію оператора ГТС України

Як зазначається, найсерйозніший підхід показали газовидобувні підприємства – завчасно угоду уклали 46 із 62 присутніх на ринку України. "Також про безперервний перехід від старого оператора ГТС до нового подбали замовники послуг транспортування – з договором вже 263 із приблизно 350 активних на ринку. Окремо варто відзначити цікавість зі сторони нерезидентів – 11 таких замовників послуг також вже стали нашими клієнтами", - додали у ТОВ.

Також в Операторі ГТС вказали, що серед газозбутових підприємств 20 із 32 заключили договір. "Прямі споживачі наразі перебувають в процесі підписання – поки що оформити договір встигли 3 з 95", - вели далі у компанії.

"А ось серед операторів газорозподільних мереж – лише 2 із наявних 44 потурбувалися про свою майбутню співпрацю з оператором ГТС", - зауважили у ТОВ.

Нагадаємо, останній з підписаних Президентом для анбандлінгу закон, необхідний для завершення процесу створення незалежного оператора газотранспортної системи згідно з європейськими правилами, набув чинності 11 грудня.

Додамо, 18 вересня уряд схвалив анбандлінг-план для НАК "Нафтогаз України", який передбачає відокремлення оператора ГТС. У Єврокомісії позитивно оцінили анбандлінг-план України.

Українські Національні Новини

Економіка