u-naftogazi-zayavili-scho-dosi-ne-otrimali-propozitsiyu-gazpromu-schodo-tranzitu-gazu

У "Нафтогазі" заявили, що досі не отримали пропозицію "Газпрому" щодо транзиту газу

 • 7595 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" станом на 17:30 не отримала офіційну пропозицію "Газпрому" щодо продовження транзитного контракту або укладання нового. Про це УНН розповів виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко.

Так, на питання про те, чи отримала компанія офіційну пропозицію "Газпрому", Вітренко відповів: "Ні".

Водночас, в себе на Facebook він оприлюднив світлину гумористичного змісту щодо листування між офісами "Газпрому" та "Нафтогазу" із текстом: "look at all that mail - not being delivered" (подивіться на всю цю пошту, яка не доставляється).

Як повідомлялося раніше в УНН, у "Газпромі" повідомили, що направили "Нафтогазу" офіційну пропозицію про продовження терміну дії існуючого або укладення нового контракту на транзит газу через територію України терміном на рік, з урахуванням прогнозованого попиту європейських покупців на 2020 рік.

"У пропозиції "Газпрому" зазначено, що необхідними умовами продовження діючого контракту або укладення нового договору є:

  • відмова обох сторін від всіх взаємних претензій в міжнародному арбітражі і припинення всіх судових розглядів,
  • скасування рішення Антимонопольного комітету України про накладення на "Газпром" штрафу за нібито "порушення економічної конкуренції",
  • відгук клопотання "Нафтогазу" про ініціювання Європейською комісією розслідування проти "Газпрому", — заявили в компанії.

Українські Національні Новини

Політика