u-nasa-pokazali-yak-viglyadatime-podorozh-do-tsentru-chumatskogo-shlyakhu

У NASA показали, як виглядатиме подорож до центру Чумацького Шляху

 • 16480 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Вчені NASA створили візуалізацію, яка забезпечує виняткову віртуальну подорож — в комплекті з повноцінним обзором у 360 градусів — до центру нашої галактики. Відео “подорожі” було оприлюднене у середу на сайті Агенції, передає УНН.

Проект був розроблений завдяки матеріалів Космічної рентгенівської обсерваторії «Чандра» (космічний телескоп «Чандра») та інших телескопів. Він дозволяє глядачам контролювати власне вивчення захоплюючого середовища нестабільних масивних зірок, а також та потужної гравітації навколо чорної діри-монстра, яка лежить в центрі Чумацького шляху.

Земля розташована приблизно в 26 000 світлових років, або близько 150 000 трильйонів миль від центру Галактики. І хоча люди не можуть фізично подорожувати туди, вчені змогли вивчити цей регіон, використовуючи дані потужних телескопів, які можуть виявити світло у різних формах, включаючи рентгенівське та інфрачервоне.

Візуалізація базується на інформації, отриманій великим телескопом Європейської обсерваторії про 30 масивних зірок-гігантів, відомих як Зірки Вольфа — Райе , що орбітують на відстані близько 1,5 світлових років від центру нашої Галактики.

Астрономи зацікавлені в тому, щоб краще зрозуміти, яку роль відіграють ці зірки в просторі Чумацького Шляху. Зокрема, вони хотіли б знати, як зірки взаємодіють з найбільш домінуючим резидентом центру Галактики - надмасивною чорною дірою Стрілець А *, маса якої еквівалентна приблизно 4 мільйонам Сонць.

Візуалізація Galactic Center - це 360-градусний фільм, який занурює глядача в симуляцію центру Галактики. Глядач знаходиться в місці розташування Стрільця A * і може бачити близько 25 зірок Вольфа-Райе (білі, мерехтливі об'єкти), що обертаються навколо Стрільця, оскільки вони безперервно витісняють зіркові вітри (від чорного до червоного до жовтого кольору). Ці вітри стикаються один з одним, а потім деякі з цього матеріалу (жовті краплі) спіралі до Стрільця A *.

У фільмі показані два симулятора, кожен з яких починається близько 350 років тому і охоплює 500 років.

Як повідомляв УНН, NASA показала карту температурних аномалій у світі.

Українські Національні Новини

Технології