u-nasa-pokazali-yak-zemlya-viglyadaye-z-boku-sontsya

У NASA показали, як Земля виглядає з боку Сонця

 • 32675 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Космічний апарат Національного управління з аеронавтики і досліджень космічного простору (NASA) Parker Solar Probe, що прямує до Сонця, 25 вересня зробив знімок Землі з космосу. Знімок був оприлюднений на сайті NASA у четвер, передає УНН.

На фото Земля - це яскравий, круглий об'єкт, видимий у правій частині зображення.

Знімок був зроблений приладом WISPR (широкоформатний формувач зображень), який є єдиним інструментом на борту Solar Prober Parker, здатним знімати зображення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У NASA повідомили про наближення до Землі астероїда розміром із Біг-Бен

При збільшенні зображення Землі можна побачити невеликий виступ з правої сторони: це Місяць, що визирає з-за Землі. У той час, коли було зроблене зображення, Parker Solar Probe знаходився на відстані приблизно у 27 мільйонів миль (понад 43 млн км) від Землі.

Напівсферична форма в середині правого зображення є спалахом об'єктива, що є спільною особливістю при зйомці яскравих джерел, викликаних відбитками всередині системи об'єктива. В цьому випадку спалах відбувається через дуже яскраве світіння Землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA виявило загублений марсохід



Деякі з видимих об'єктів на зображенні - наприклад, Плеяди знизу зліва від Землі, з правої сторони знімку, та дві яскраві об'єкти, Бетельгейзе і Беллатрикс, у нижній лівій частині зображення - виглядають подовженими через відбиття краю прибору.

Нагадаємо, 12 серпня, NASA здійснило запуск автоматичної станції Parker Solar Probe для вивчення Сонця. Місія стартувала з космодрому на мисі Канаверал, штат Флорида. Зонд, який протягом семи років буде зближуватися з Сонцем, повинен підлетіти до зірки на рекордно близьку відстань - 6 млн км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA відклало запуск супутника через необхідність перевірити ракету-носій

Українські Національні Новини

Технології