u-nastupnomu-rotsi-samit-g20-proyde-v-saudivskiy-araviyi

У наступному році саміт G20 пройде в Саудівській Аравії

 • 9676 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Королівство Саудівська Аравія проведе 15-й щорічний саміт лідерів G20 21 і 22 листопада 2020 року в столиці країни, Ер-Ріяді. Про це УНН повідомляє з посиланням на саудівське інформаційне агентство SPA.

"Саміт в Ер-Ріяді стане першим самітом G20, який пройде в арабському світі. Це відображає ключову роль і вплив Саудівської Аравії в регіоні і на світовій арені. У саміті візьмуть участь лідери найбільших економік світу, а також лідери інших запрошених країн, міжнародних і регіональних організацій", - йдеться в повідомленні.

На порядку денному стоятимуть питання фінансові, економічні та соціальні, в тому числі питання енергетики, навколишнього середовища, клімату, цифрової економіки, торгівлі, сільського господарства, охорони здоров'я, освіти і праці.

Відзначається, що саміт, зокрема, буде спрямований на розробку ефективної політики для досягнення стійкого і збалансованого розвитку та створення робочих місць.

Перед самітом пройдуть підготовчі зустрічі на рівні міністрів, а також зустрічі для високопоставлених урядовців з країн G20 і для представників міжнародних організацій, приватного сектора і громадянського суспільства.

Нагадаємо, учасникам саміту G20 вдалося підписати спільну підсумкову декларацію, яка обійшлася без несподіванок і проривів. США не підтримали заяви, присвячені боротьбі зі зміною клімату.

Українські Національні Новини

Політика