u-nato-prokomentuvali-mozhlivist-vstupu-ukrayini-do-nato-na-tli-zrostannya-rosiyskoyi-zagrozi

В НАТО прокоментували можливість вступу України до блоку на тлі зростання російської загрози

 • 25792 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. Для вступу України до НАТО необхідна відповідність стандартам Альянсу, а також консенсусне рішення всіх країн-членів. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг журналістам у Ризі після зустрічі з главами МЗС Альянсу, на якій обговорювали військове нарощування Росії поблизу наших кордонів, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Ми підтримуємо наше рішення, прийняте на саміті в Бухаресті, і підтримуємо Україну на шляху членства в НАТО і євроатлантичної інтеграції, підтримуючи її реформи в боротьбі з корупцією і посиленні сектора безпеки і оборони. Необхідно виконувати стандарти НАТО, і це має бути рішення 30 країн-членів, необхідний консенсус на розширення і запрошення країни приєднатися до Альянсу", - сказав Столтенберг.

"Політичне послання полягає в тому, що Росія не має ніякого права втручатися в цей процес", - підкреслив він.

Деталі

За словами Генсека, Україна, як незалежна, суверенна держава, має право вибрати свій шлях, включаючи механізми безпеки, до яких вона приєднується.

Рішення приймати Україні та країнам-членам Альянсу, і у Росії в цьому питанні немає права вето, додав він.

Додамо

Раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що перешкодою отриманню Україною членства в НАТО є той факт, що деякі країни Альянсу все ще дивляться на нашу країну крізь призму своїх відносин з Росією.

Раніше Столтенберг заявив, що країни НАТО поки не прийшли до єдиної думки щодо того, чи повинна Україна бути в складі організації.

Українські Національні Новини

Суспільство