u-nato-prokomentuvali-rozbizhnosti-ugorschini-ta-ukrayini

У НАТО прокоментували розбіжності Угорщини та України

 • 14203 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. У НАТО обізнані щодо розбіжностей Києва та Будапешта і висловили сподівання, що сторони вирішать свої двосторонні питання. Про це заявив генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг на прес-конференції у Брюсселі перед початком дводенної зустрічі на рівні міністрів оборони країн Альянсу, передає кореспондент УНН.

“Україна є дуже важливим партнером для НАТО. Я сподіваюся, що Україна і Угорщина зможуть вирішити ці розбіжності — ми знаємо, що вони існують, і, я сподіваюся, за допомогою діалогу між Будапештом і Києвом будуть знайдені рішення для цих розбіжностей. Ми, як і раніше, надаємо підтримку Україні, президент Порошенко брав участь у зустрічі верхівки НАТО в липні, ми проводимо регулярні зустрічі з урядом у Києві та надаємо практичну політичну допомогу Україні”, — сказав Генсек.

Він відмітив водночас, що Україна дуже важливий і цінний партнер для НАТО, але і Угорщина — цінний член НАТО і вносить важливий багатосторонній внесок в спільну безпеку.

Як повідомляв УНН, раніше український міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україні так чи інакше необхідно буде знайти спільну мову з Угорщиною на етапі вступу до ЄС і НАТО, інакше державу заблокують.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У НАТО прокоментували розбіжності Угорщини та України

     • 14203 переглядiв

    У Харкові сталася ДТП: легковик перекинувся на дах

     • 11932 переглядiв