u-nato-rizko-vidpovili-na-propozitsiyu-zelenskogo-schodo-pereliku-reform-dlya-vstupu-v-alyans

У НАТО різко відповіли на пропозицію Зеленського щодо переліку реформ для вступу в Альянс

 • 35126 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Спеціальний представник генерального секретаря НАТО Джеймс Аппатурай зазначив, що переліку конкретних реформ, які повинна запровадити українська сторона для вступу в Альянс, немає. Він наголосив, що лише виконання умов недостатньо. Про це Аппатурай заявив під час конференції з питань реформ в Україні, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Це так не працює. Немає чіткого переліку критеріїв, після виконання яких надається ПДЧ або членство. Тому що це політичні рішення, а не чисто технічні критерії... Я не кажу, що не має зв'язку між реформами і політичним рішенням - звичайно, вони пов'язані. Але лише виконання переліку умов самого по собі недостатньо”, - зазначив Аппатурай.

Деталі

За словами спецпредставника, питання щодо вступу України до НАТО стосується не тільки держави. Альянс також повинен бути готовим до розширення.

Додамо

Президент Володимир Зеленський під час 4 Міжнародної конференції з питань реформ в Україні у Вільнюс заявив, що Україна хоче отримати вичерпний перелік реформ, виконання яких дасть змогу перейти до наступного етапу інтеграції з НАТО.
Зокрема, він наголосив, що мова йдеться про узгоджені НАТО критерії або "маркери", за якими надалі оцінюватиметься успішність реформ в Україні та її готовність до членства.

Що було раніше

Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що Україні потрібно надати чіткі плани, за якими вона буде рухатися в напрямку членства в Євросоюзі та НАТО.

Зеленський 6 липня прибув з візитом у Литовську Республіку з метою участі у 4-й міжнародній Конференції з питань реформ в Україні. Зустріч проходить у Вільнюсі.

Українські Національні Новини

Політика