u-nato-rozkritikuvali-rf-i-siriyu-u-nevibirkovikh-aviaudarakh

У НАТО розкритикували РФ і Сирію за "невибіркові авіаудари" в Ідлібі

 • 14634 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. , США і НАТО розкритикували Сирію, Росію та Іран через атаку на турецькі сили у сирійській провінції Ідліб. Про це повідомляє DW, інформує УНН.

Генсек НАТО Йенс Столтенберг звинуватив ВВС Сирії і ВКС РФ, які "підтримують їх" у сирійській провінції Ідліб в "невибіркових авіаударах". Про це повідомив представник генсека в п'ятницю, 28 лютого, за підсумками телефонних переговорів Столтенберга з главою МЗС Туреччини Мевлютом Чавушоглу.

Глава Північноатлантичного альянсу закликав Башара Асада і Володимира Путіна "припинити свій наступ, поважати міжнародне право і підтримати ініціативи ООН із мирного врегулювання".

"Він закликав всі сторони сприяти деесклалації такої небезпечної ситуації і уникнути подальшого погіршення жахливої гуманітарної ситуації в регіоні", - заявив представник Столтенберга.

На критичну ситуацію в Ідлібі також відреагували і в Держдепі США, покладаючи частину відповідальності на Іран.

"Ми підтримуємо нашого союзника по НАТО - Туреччину - і як і раніше закликаємо до негайного припинення цього огидного наступу, здійснюваного режимом Асада, Росією та силами, що підтримує Іран", - підкреслюється у заяві представника американського зовнішньополітичного відомства.

Як повідомлялося раніше в УНН, у Росії пояснили, чому турецькі військові потрапили під вогонь сирійських військ.

Нагадаємо, в Ідлібі загинули щонайменше 29 турецьких військових під час атаки сил Асада.

Також президент Туреччини Реджеп Ердоган провів термінову нараду з безпеки після загибелі військових в Сирії.

Українські Національні Новини

Новини Світу