u-nato-rozpovili-pro-tsili-ta-termini-maybutnogo-ukrayinskogo-kontrnastupu

У НАТО розповіли про цілі та терміни майбутнього українського контрнаступу

 • 405902 переглядiв

КИЇВ. 21 березня. УНН. Високопосадовець НАТО поділився даними альянсу про війну в Україні. Він не сумнівається, що вже з травня Київ використає зброю, що поставляється Заходом, повідомляє УНН з посиланням на BILD.

Деталі

Мова йде у тому числі про близько 500 танків і БТР, щоб витіснити російську армію з півдня і сходу України.

Цитата

"Навчання, техніка, логістика, розвіддані зараз партнери дають Україні все для успішного проведення контрнаступу. Ми чекаємо його навесні чи влітку. Найближчі шість місяців стануть ключовими у війні не лише для України, а й для союзників", - заявив представник НАТО.

Високопосадовець НАТО коротко висловився і про напрями майбутнього контрнаступу ЗСУ. За його словами, росія "справедливо вважає", що основних ударів буде завдано в Луганській та Запорізькій областях, а метою наступу на південному сході стане "розрив сухопутного коридору в Крим".

У НАТО не виключають, що Україна вестиме й інші наступальні дії, деякі з них можуть бути відволікаючими. У майбутньому ЗСУ можуть розпочати наступ і на Крим. "Київ має право повернути собі всю українську територію", - сказав представник альянсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО роздумують над розміщенням близько 300 тисяч військ на кордонах біля росії — Politico

Українські Національні Новини

Війна