u-nato-uzgodili-paket-zakhodiv-pidtrimki-ukrayini-v-chornomu-mori

У НАТО узгодили пакет заходів підтримки України в Чорному морі

 • 14619 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. У НАТО узгодили пакет заходів по удосконаленню ситуаційної обізнаності та по активізації підтримки Грузії і України в таких напрямках, як підготовка військово-морських сил і служби берегової охорони, заходи в порти і проведення навчань і обмін інформацією. Про це заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг на прес-конференції за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів Альянсу в Вашингтоні, передає кореспондент УНН.

"Росія застосувала силу для того, щоб незаконно анексувати Крим у України і продовжує нарощування військової потужності по всьому регіону. Ми закликаємо Росію звільнити українських моряків і кораблі, захоплені в минулому році поблизу Азовського моря. Ми обговорили, що ще можна зробити для зміцнення нашої безпеки в Чорномор'ї. Ми погодили пакет заходів з удосконалення нашої ситуаційної обізнаності та по активізації нашої підтримки як Грузії так і Україні", -сказав Столтенберг.

За його словами, підтримка НАТО буде активізуватися в таких напрямках як підготовка військово-морських сил і служби берегової охорони, заходи в порти і проведення навчань і обмін інформацією.

"Це буде грунтуватися на нашому і без того тісному співробітництві. У цей момент одна з груп ВМС НАТО здійснює патрулювання в Чорному морі, і сьогодні проводитися навчання за участю кораблів України і Грузії. Ми будемо зберігати пильну увагу на цьому життєво важливому регіоні", - підкреслив Генсек.

Як повідомляв УНН, ракетний щит дозволить Україні увійти до НАТО "ні з простягнутою рукою"

Українські Національні Новини

Політика