u-nato-zayavili-pro-pogliblennya-vidnosin-z-ukrayinoyu-ta-gruziyeyu

У НАТО заявили про поглиблення відносин з Україною та Грузією

 • 16619 переглядiв

КИЇВ. 2 квітня. УНН. У НАТО вирішили поглибити партнерські відносини з Україною та Грузією з навчаннями в стратегічному Чорноморському регіоні, а також спільною роботою з протидії гібридній війни. Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає УНН.

“Ми вирішили поглибити наші партнерські відносини з Україною і Грузією ще більше, в тому числі з навчаннями в стратегічному чорноморському регіоні, а також спільною роботою з протидії гібридній війни і зусиллями по обміну великою кількістю радіолокаційних даних повітряного руху, що робить небо більш безпечним для всіх. Ми також згодні розширювати співпрацю з НАТО”, - сказав Столтенберг.

За його словами, пакет, який погодили для Грузії і України, стосується навчань.

“Мова йде про доступ до більшої кількості освітніх програм НАТО. Мова також йде про обмін радіолокаційною картиною, яка може поліпшити розуміння діяльності в повітрі в регіоні. Це ще один крок, ще один елемент дуже міцного і довгострокового партнерства між НАТО і Україною”, - додав Столтенберг.

Нагадаємо, Генеральний секретар Північно-атлантичного Альянсу (НАТО) Єнс Столтенберг заявив, що Чорне море залишається стратегічно важливим регіоном для Альянсу.

Українські Національні Новини

Політика