u-natsionalnomu-parku-v-ssha-meshkayut-kilka-vidiv-sinkhronnikh-svitlyachkiv

У національному парку в США мешкають кілька видів синхронних світлячків

 • 72408 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. У Національному парку Грейт-Смокі-Маунтінс, що в США, можна побачити світлове шоу з так званими синхронними світлячками, які вміють координувати спалахи світла з іншими світлячками, передає УНН з посиланням на BBC Travel.

Як зазначає видання, у світі існує близько 2000 видів світлячків, живуть вони лише в декількох куточках нашої планети. У національному парку Грейт-Смокі-Маунтінс можна побачити 19 видів цих представників фауни. До того ж, цей парк - єдине місце в західній півкулі, де зібрано так багато видів світлячків.

“У нашому парку мешкає 19 видів світлячків. Кожен з них світиться по-своєму, але єдиний синхронний вид у нас - це так звані “Photinus carolinus”. Ще чотири види синхронних світлячків також мешкають в джунглях Південно-Східної Азії (а саме - в Малайзії, Таїланді і на Філіппінах), проте "вони не літають і не спалахують так, як це роблять тутешні світлячки”, - сказав ентомолог Беккі Ніколс, який вивчає це явище протягом останніх 20 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені виявили глибоководного кальмара, який розпізнає різні спектри світла

Як підкреслив дослідник, світло світлячки випромінюють тільки під час шлюбного періоду, який у особин, які проживають в США, припадає на кінець весни і триває два тижні.

Також ентомолог додав, що дане явище в національному парку Грейт-Смокі-Маунтінс було зареєстровано в 1993 році наприкінці травня, але згодом через різні природні фактори період “світіння” світлячків змістився на початок червня.

Українські Національні Новини

Мультимедіа