u-natspolitsiyi-zyavitsya-inspektsiya-z-naglyadu-za-robotoyu-politseyskikh-klimenko

У Нацполіції з'явиться інспекція з нагляду за роботою поліцейських - Клименко

 • 15439 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. В Україні в березні цього року буде створено новий департамент з нагляду за роботою всієї системи поліції. Про це розповів голова Національної поліції України Ігор Клименко під час розширеної наради про підсумки роботи відомства у 2020 році, передає УНН з посиланням на пресслужбу Нацполіції.

Цитата:

"...вже у березні цього року буде створено новий Департамент – головна інспекція. Цей підрозділ має контролювати роботу всієї системи Нацполіції, а також аналізуватиме ефективність надання поліцейських послуг громадянам", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Клименко зазначив, що упродовж минулого року підрозділи внутрішньої безпеки розпочали майже 900 кримінальних проваджень.

"З них понад 400 – за фактом пропозиції або надання неправомірної вигоди поліцейським, а більше трьохсот – за вчинення протиправних дій відносно працівників поліції. У результаті майже 600 правопорушників вже отримали повідомлення про підозру", - зазначається в повідомленні.

Варто нагадати

Ігор Клименко розповів, що минулого року за скоєння злочинів та порушення дисципліни звільнили понад 500 поліцейських.

Київською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно восьми поліцейських, які за гроші і наркотики просили людей вчиняти злочини з метою підвищення показників роботи.

Українські Національні Новини

Політика