u-naybilsh-postrazhdalomu-vid-delti-shtati-avstraliyi-rekord-za-prirostom-vipadkiv-covid-19-tsogo-roku

У постраждалому від "Дельти" штаті Австралії рекорд за приростом випадків COVID-19 цього року

 • 27234 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. В австралійському штаті Новий Південний Уельс в цьому році зафіксовано найбільше щоденне зростання кількості випадків зараження COVID-19. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Сідней, столиця штату Новий Південний Уельс, де проживає п'ята частина 25-мільйонного населення Австралії, найбільше постраждав від "Дельта"-штаму за останні два тижні.

Прем'єр-міністр штату Гледіс Бережіклян повідомила про 35 нових випадків, 29 з яких пов'язані з попередніми випадками. Це перевершило цифру у 31 випадок, зареєстрований днем ​​раніше, у результаті чого загальна кількість інфікованих у межах поточного спалаху перевищила 250.

"Ми не бачили раніше такого великого збільшення кількості випадків,.. але ми знаємо, що наступні кілька днів будуть критичними", - вказала вона.

Сідней - "у середині" двотижневого карантину. Бережіклян заявила, що ще занадто рано ухвалювати рішення про продовження локдауну.

В інших частинах країни жителі насолоджуються "деякою свободою" у вихідні після того, як в п'ятницю ввечері в Західній Австралії, Північній території і деяких районах штату Квінсленд були зняті коронавірусні обмеження.

Прем'єр-міністр Квінсленду Аннастасія Палащук підтвердила, що локдаун в Брісбені буде скасовано пізніше в суботу, оскільки там виявили лише п'ять нових випадків COVID-19.

Додамо

Ізоляція, швидке відстеження контактів і суворі правила соціального дистанціювання допомогли Австралії придушити попередні спалахи COVID-19, але штам "Дельта", що швидко поширюється, стривожив владу на тлі повільної загальнонаціональної кампанії вакцинації.

Повністю вакциновані проти коронавірусу лише 5% австралійців. Випадки зараження штамом "Дельта" в Австралії фіксуються з червня.

З 28 червня запроваджено локдаун в містах Сідней і Дарвін. Перт ввів обов'язковий масковий режим, найближчим часом його повинні ввести також у Канберрі і Брісбені.

Всього з початку пандемії в країні було виявлено 30 685 випадків зараження.

Українські Національні Новини

Новини Світу