u-nazk-nazvali-kilkist-viyavlenikh-nedostovirnikh-deklaratsiy

У НАЗК назвали кількість виявлених недостовірних декларацій

 • 18898 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції за період свого існування перевірило понад 2 тисячі декларацій, з яких у 13% - виявлено недостовірне декларування. Про це на засіданні парламентського комітету з питань антикорупційної політики сказав голова НАЗК Олександр Новіков, передає кореспондент УНН.

"За роки існування НАЗК було проведено 2 161 перевірка. Лише 13% з них виявили недостовірне декларування. Про що це свідчить? Робота була організована неналежним чином і повні перевірки проводилися лише для кількості, не тих дійсно декларацій і не тих осіб, які дійсно збагачувалися", - зазначив Новіков.

За його словами, наразі в НАЗК змінюють систему ризик-індикаторів, систему логічного контролю для того, щоб перевірки були якомога ефективнішими.

Нагадаємо, новий голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков вважає своєю ціллю на посаді повну автоматизацію перевірки декларацій та налагодити ефективну співпрацю з Державним бюро розслідувань.

Українські Національні Новини

Суспільство