u-nazk-rozpochali-perevirku-deklaratsiy-boyka-ta-lovochkina

У НАЗК розпочали перевірку декларацій Бойка та Льовочкіна

 • 15606 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розпочало повну перевірку ще 28 декларацій. Серед них, зокрема, і декларації нардепів Юрія Бойка та Сергія Льовочкіна, передає УНН із посиланням на НАЗК.

Деталі

Як повідомили у НАЗК, розпочато перевірку 21 декларації за результатами автоматичного аналізу комп’ютером. Серед них декларації трьох нардепів:

- Бойко Юрія Анатолійовича,
- Льовочкіна Сергія,
- Семінського Олега.

Додамо

Крім того, за посадою (Порядком черговості), НАЗК узяло в перевірку декларації таких семи народних депутатів:

- Соломчук Дмитро,
- Заславський Юрій,
- Бондаренко Олег,
- Культенко Артем,
- Березін Максим, 
- Кулініч Олег,
- Мандзій Сергій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отримала авіапереліт у подарунок на посаді віце-прем’єра: у НАЗК склали протокол на Іванну Климпуш-Цинцадзе

На проведення повної перевірки декларацій передбачено до 120 календарних днів. За наявності підстав перевірку може бути продовжено, але не більше ніж на 60 календарних днів.

Нагадаємо

Усього з початку 2021 року НАЗК узяло в перевірку вже 797 декларацій публічних службовців.

Підставами для початку повної перевірки можуть стати: 1) висока посада декларанта (чіткий перелік посад визначений у Порядку черговості); 2) значна кількість ризиків, визначених у декларації за результатами автоматичного аналізу комп’ютером; 3) НАЗК визначено, що спосіб життя посадовця не відповідає його доходам; 4) заява від громадян, ЗМІ, правоохоронних органів до НАЗК про недостовірні дані у декларації посадовця.

Українські Національні Новини

Політика