u-nbu-narazi-ne-mozhut-skazati-yak-vpline-karantin-na-ekonomiku-ukrayini

У НБУ наразі не можуть сказати, як вплине карантин на економіку України

 • 10408 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Національний банк наразі не може повністю оцінити вплив обмежувальних заходів через коронавірус в Україні, але він однозначно буде негативний. Про це сказав на брифінгу в четвер заступник голови НБУ Дмитро Сологуб, передає кореспондент УНН.

"Наразі ми тільки побачили запровадження карантину, і не розуміємо ще до кінця, як це відбувається. Комунікація від центрального банку була стосовно банківської системи, що все працює, як воно повинно працювати тощо. Наразі складно сказати, який вплив буде на економіку", - сказав Сологуб.

З його слів, наразі НБУ може проводити оцінку різними каналами – наприклад, "буде зменшення споживання, зменшення в тому числі виробництва". Але цей ефект, з його слів, має бути оцінено в комплексі, у тому числі "з зовнішнім попитом на українську продукцію".

"Ми розуміємо, що ефекти будуть негативними, і якраз рішення, які приймає Нацбанк з монетарної політики, вони в тому числі є реакцією на якісь очікування. Але говорити зараз про конкретні цифри ще зарано, це буде відбуватись в рамках регулярних прогнозів центробанку", - додав заступник голови НБУ.

Нагадаємо, в Україні з 12 березня запроваджується карантин для протидії новому коронавірусу, зокрема, це торкнеться усіх закладів освіти. 

Українські Національні Новини

Економіка