u-nbu-nazvali-lideriv-rostu-tsin-sered-ovochiv-u-kvitni

У НБУ назвали лідерів росту цін серед овочів у квітні

 • 9124 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Базова інфляція у квітні сповільнилася до 7,4% у річному вимірі з 7,6% у березні. Зростання цін на сирі продукти харчування прискорилося (до 5,1% р/р). Про це УНН повідомили у прес-службі НБУ.

"Зростання цін на сирі продукти харчування прискорилося (до 5,1% р/р). Зокрема, після зниження у березні знов підвищилися темпи зростання вартості овочів борщового набору насамперед за рахунок цін на цибулю та білокачанну капусту. Це зумовлено виникненням ажіотажного попиту через недостатню пропозицію цих продуктів в Україні та країнах-імпортерах унаслідок як слабкого врожаю минулого року, так і порівняно несприятливих погодних умов у квітні поточного року. Крім того, вищими темпами зростали ціни на молоко", - повідомили у НБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НБУ дав прогноз щодо тарифів на газ для населення

Як повідомляв УНН, інфляція на споживчому ринку у квітні 2019 року порівняно із березнем 2019 року становила 1,0%, з початку року – 3,4%. 

Нагадаємо, за перші три місяці ціна на хліб в Україні в середньому підросла на майже 3,7 %, гречка здорожчала на 3,1 %, а ячна крупа - на майже 7 %. 

Українські Національні Новини

Економіка