u-nbu-nazvali-obsyag-mizhnarodnikh-rezerviv-ukrayini

У НБУ назвали обсяг міжнародних резервів України

 • 15681 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. Станом на 30 листопада поточного року обсяг міжнародних резервів України зріс до 19 млрд дол. в порівнянні з 18,7 млрд дол. на початок місяця. Про це під час прес-брифінгу поінформував заступник голови Національного банку України Олег Чурій, передає УНН.

Як він уточнив, таких показників вдалося досягти завдяки успішному розміщенню Міністерством фінансів валютних ОВДП на цьому тижні.

"У банків з'явилися надлишки валютної ліквідності після того, як Мінфін залучив 1,5 млрд дол. на аукціоні ОВДП", - додав О.Чурій.

При цьому заступник голови НБУ додав, що на відміну від попереднього аукціону з продажу валютних ОВДП зараз йдеться про нові вкладення, а не реінвестування коштів від погашення облігацій.

Чиновник також звернув увагу на те, що вільна валютна ліквідність українських банків перевищила 4 млрд дол., що дозволяє Мінфіну здешевити розміщення ОВДП. У другій половині грудня Мінфін має ролловер за раніше випущеними валютними ОВДП.

"Ймовірно, що Мінфін зможе залучити нові валютні кошти", - зазначив О.Чурій.

Нагадаємо, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку запропонувала змінити правила біржової торгівлі та зробити торги облігаціями внутрішньої державної позики більш прозорими.

Українські Національні Новини

Економіка