u-nbu-ne-zafiksuvali-padinnya-valyutnoyi-viruchki-cherez-blokuvannya-kerchenskoyi-protoki

У НБУ не зафіксували падіння валютної виручки через блокування Керченської протоки

 • 3506 переглядiв

КИЇВ. 13 грудня. УНН. Національний банк України не фіксує падіння обсягів валютної виручки через блокування Керченської протоки. Про це сьогодні сказав на прес-конференції заступник голови НБУ Дмитро Сологуб, передає УНН.

“Ми не бачимо останніми тижнями, що там (на українському валютному ринку — ред.) ситуація змінюється. Тобто, ми не бачимо падіння обсягів валютної виручки. Також розмовляли про це з металургійного сектору, і ми бачимо, що немає значного ефекту. Так були труднощі і вони може будуть в подальшому. Але за останніми повідомленнями, судноплавство відновилося через Керченську протоку”, — відповідаючи на запитання про те, чи є втрати валютної виручки через блокаду Керченської протоки.

Крім того, додав Сологуб, така ситуація не є новою для українських металургів, тому вони з літа почали переорієнтовувати свої потоки через чорноморські порти.

25 листопада у районі Керченської протоки стався російський збройний напад та захоплення українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" та буксира "Яни Капу", які здійснювали морський перехід з порту Одеса до порту Маріуполь - з Чорного в Азовське море, також були поранені та захоплені у полон члени їхніх екіпажів. У МЗС висловили з приводу цього категоричний протест Російській Федерації, вказавши, що це є черговим актом збройної агресії РФ проти України.

Українські Національні Новини

Економіка