u-nbu-povidomili-nad-yakimi-proektami-gotovi-spivpratsyuvati-iz-svitovim-bankom

У НБУ повідомили, над якими проектами готові співпрацювати із Світовим банком

 • 11782 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Пріоритет Національного Банку України – зміцнення фінансового сектору України у співпраці зі Світовим банком. Зокрема, це стосується реалізації проектів з реформування банківського сектору. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу НБУ.

"Ми високо цінуємо довготривалі відносини та підтримку, яку група Світового банку надає як Національному банку України, так і Україні загалом. Дуже важливо, що наш спільний пріоритет – зміцнення фінансового сектору України та закладення основ для надійного розвитку кредитування", – зазначив голова НБУ Кирило Шевченко на зустрічі із представниками Світового банку у Вашингтоні.

Також Шевченко відзначив спільну зі Світовим банком роботу для зміцнення фінансової системи України. Зокрема, спільні проекти з реформування державного банківського сектору, небанківського фінансового сектору ("спліт"), реформування національної платіжної системи, удосконалення системи врегулювання неплатоспроможних банків, впровадження наглядових технологій (SupTech), а також робота над зниженням частки непрацюючих кредитів у банках.

"Цього року банківський сектор за сприяння Національного банку активізував роботу у цьому напрямку, і тільки за вересень частка проблемних кредитів у банках знизилася з 48% до 45,6%", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНН раніше, глава Національного Банку України Кирило Шевченко відбув із візитом до Вашингтону, де планує зустрітись, зокрема, із керівництвом Міжнародного валютного фонду, Світового банку.

Українські Національні Новини

Політика