u-nbu-rozrakhovuyut-u-berezni-zavershiti-peregovori-pro-chotiririchnu-programu-z-mvf

У НБУ розраховують у березні завершити переговори про чотирирічну програму з МВФ

 • 861597 переглядiв

КИЇВ. 8 березня. УНН. Українська сторона очікує, що потенційна програма розширеного фінансування Міжнародного валютного фонду для України триватиме чотири роки і матиме два етапи - воєнний та повоєнний. Про це заявили у Національному банку України, коментуючи початок роботи місії МВФ з приводу програми, пише УНН.

Деталі

Зі слів голови НБУ Андрія Пишного, обговорення стартує "уже з певним конкретним баченням параметрів програми" і є "аргументи по кожному з них".

У НБУ додали, що в основу загальної концепції програми, яка обговорюватиметься під час роботи місії, закладено продовження курсу України на євроінтеграцію, зокрема приведення національного законодавства України до стандартів та норм ЄС. Також вказано, що зобов’язання України стосуватимуться монетарної, бюджетної, податкової політики, забезпечення цінової й фінансової стабільності й ефективного функціонування внутрішнього боргового ринку.

Цитата

"Розраховуємо, що Програма розширеного фінансування буде чітко структурована на два етапи – воєнний та повоєнний – і триватиме чотири роки", - повідомили у НБУ.

"Ми прагнемо впродовж березня досягнути угоди з місією МВФ щодо Програми розширеного фінансування і вийти з цією угодою на розгляд Ради директорів МВФ. (...) Ми налаштовані на продуктивну дискусію та пошук спільних рішень", – зазначив Пишний.

Він додав, що формат роботи змішаний: "Частина нашої команди працює у Варшаві, - зокрема, мої заступники Сергій Ніколайчук, Юрій Гелетій та Дмитро Олійник, я приєднаюся до них за декілька днів".

Доповнення

8 березня місія МВФ розпочала обговорення з Україною про потенційну програму.

Українські Національні Новини

Економіка