u-nbu-zayavili-scho-ukladennya-novoyi-programi-z-mvf-zmenshit-vrazlivist-ekonomiki-ukrayini

У НБУ заявили, що укладення нової програми з МВФ зменшить вразливість економіки України

 • 12200 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Укладення нової програми з Міжнародним валютним фондом зменшить вразливість економіки України в період турбулентності на світових ринках. Про це повідомляє пресслужба Національного банку України, передає УНН.

"Як і раніше, ключовим припущенням, яке Правління бере до уваги, залишається продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом. Укладення нової програми з МВФ зменшить вразливість економіки України в період турбулентності на світових ринках в часи пікових виплат за державним боргом", - йдеться в повідомленні НБУ.

Зазначається, що на сприйняття України інвесторами впливатимуть також і рішення українських судів щодо відповідальності та зобов’язань ексвласників неплатоспроможних банків перед державою.

"Водночас, ризик поширення коронавірусу може у разі реалізації призвести до рецесії світової економіки та значного сповільнення економічної активності в Україні. Суттєве зниження світового попиту, а також переоцінка інвесторами ризиків країн, що розвиваються, можуть негативно позначитися на показниках зовнішньої торгівлі України та ускладнити залучення фінансування", - додали в Нацбанку.

Нагадаємо, Нацбанк наразі почав оцінювати можливі наслідки вірусу для світової економіки, прогнозує зниження темпів зростання для України.

Українські Національні Новини

Економіка