u-neviznanomu-pridnistrovyi-ne-bilshe-nizh-300-boyezdatnikh-viyskovikh-rf-rozvidka

У невизнаному Придністров’ї не більше ніж 300 боєздатних військових рф – розвідка

 • 136247 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Російські окупанти штучно нагнітають ситуацію у невизнаному Придністров'ї на тлі відсутності “успіхів” в Україні. Кількість боєздатних російських сил у Придністров’ї не перевищує 300 осіб. Про це повідомляє Telegram-канал Головного управління розвідки Міністерства оборони України, пише УНН.

Цитата

“Усвідомлюючи відсутність помітних успіхів у так званій “спеціальній операції” проти України та ефективність дій українських підрозділів, окупаційне командування намагається створювати зони нестабільності поблизу українського кордону та видимість загрози нападу російських та проросійських збройних формувань з території Придністров’я”, - інформують у ГУР.

Деталі

Розвідники стверджують, що росіяни нагнітають ситуацію в Придністров'ї, щоб використовувати її як психологічну атаку проти України та шукають шляхи розпорошення сил української армії під час складної оборонної кампанії з захисту українського Донбасу і півдня країни.

За оцінками експертів, кількість реально боєздатного та вмотивованого особового складу підрозділу Оперативної групи російських військ у Придністровському регіоні Республіки Молдова (ОГРВ ПРРМ) не перевищує 300 осіб, завданням яких є охорона складів боєприпасів у селі Ковбасна, зазначили у ГУР.

“Більше половини усіх боєприпасів, що перебувають на зберіганні, вичерпали свій термін придатності та не підлягають транспортуванню. Лише 7-8 тис. тонн є справними та можуть бути використані. Близько двох третин усієї бойової техніки на території Придністров’я є повністю, або частково не боєздатною, а також не має матеріальних засобів та виробничих потужностей для її ремонту та відновлення”, - повідомляє розвідка.

В управлінні додають, що потенційно, Придністров’я може бути використано як плацдарм для налагодження ліній постачання і забезпечення розгортання російського угруповання на території Республіки Молдова, але це стане можливим лише у разі створення сухопутного коридору з росією через територію південних областей України.

Нагадаємо

Влада невизнаного Придністров’я 25 квітня повідомила, що "Міністерство держбезпеки" у Тирасполі обстріляли з гранатометів. Українські розвідники заявили, що ці вибухи є провокацією, яку організувала федеральна служба безпеки рф для нагнітання та нарощування антиукраїнських настроїв.

Уранці 26 квітня у Придністров'ї повідомили про ще два вибухи. Сказали, що були пошкоджені дві антени, які ретранслювали радіо росії.

Генштаб ЗСУ раніше повідомляв, що росія хоче залучити бойовиків із невизнаного Придністров'я у війні проти України, але у них низька мотивація.

За інформацією Генштабу ЗСУ станом на 3 травня, у Придністровському регіоні Республіки Молдова ситуація залишається складною. Повідомили, що у невизнаній республіці готується евакуація родин офіцерів оперативної групи російських військ.

Українські Національні Новини

Суспільство