u-neviznanomu-pridnistrovyi-ogolosili-voyenni-zbori-rozvidka

У невизнаному Придністров'ї оголосили воєнні збори – розвідка

 • 96924 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. На території невизнаної "Придністровської молдавської республіки" оголосили воєнні збори. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, передає УНН.

Цитата

"Невизнана "Придністровська молдавська республіка" посилює свою армію. В листі "Міністерства оборони ПМР" до голів місцевих адміністрацій розкривається інформація щодо проведення призову громадян на "спеціальні збори". Зазначається, що мета зборів – "забезпечення 100% укомплектованості особистого складу миротворчого контингенту "Придністровської молдавської республіки", а також забезпечення зайнятістю працездатного населення республіки", - ідеться в повідомленні.

Деталі

Як зазначили, брати участь у зборах можуть чоловіки до 55 років, яким гарантують "грошове і речове забезпечення, проживання і харчування". Громадянам, які не працюють, обіцяють від 2800 "рублів ПМР". Самі збори триватимуть 90 днів.

"Попри формальну добровільність участі у зборах, є інформація, що призов буде примусовим. Прикметно, що лист датовано 21 квітня. Тобто, до початку останніх російських провокацій на території "ПМР". Це нагадує події в так званих "ЛНР/ДНР"", - зазначили у розвідці.

Доповнення

Ситуація довкола Придністров'я стрімко загострилася. У регіоні повідомляють про інциденти з вибухами, а місцева влада оголосила "червоний" рівень терористичної загрози.

На території "ПРМ" підрозділи оперативної групи російських військ перевели у бойову готовність "Повна".

На території Молдови у невизнаному Придністров'ї повідомляли про стрілянину у районі складів біля села Ковбасна.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП