u-niderlandakh-nepovnolitnya-divchina-pomerla-pislya-evtanaziyi

У Нідерландах неповнолітня дівчина померла після евтаназії

 • 18242 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Мешканка Нідерландів Ноа Потховен скористалася легальної в її країні можливістю відходу з життя за допомогою лікарів у віці 17 років, повідомляє УНН з посиланням на Delfi.

Повідомляється, що дівчина страждала від посттравматичного стресового розладу, депресії і анорексії через те, що в дитинстві та підлітковому віці піддавалася сексуальному насильству. Лікарі зробили їй смертельну ін'єкцію через два дні після того, як їй виповнилося 17 років - саме з цього віку в країні дозволено отримувати таку послугу без дозволу батьків.

Батьки Ноа не знали про таке рішення і були шоковані тим, що сталося. Дівчина залишила в своїй кімнаті пластиковий контейнер з прощальними листами до родичів і друзів. Вона провела багато років в психіатричних клініках, а в 16 років написала автобіографічну книгу "Перемагати або вчитися", де описувала своє життя.

За голландськими законами евтаназія дозволена дітям з 12 років в тому випадку, якщо лікар визнає їхні страждання несумісними з життям. У 2017 році таким способом пішли з життя 6,5 тисячі осіб - приблизно 4,5 відсотка від усіх смертей в країні.

Раніше УНН повідомляв, що найстарший вчений Австралії помер після евтаназії.

Українські Національні Новини

Новини Світу