u-niderlandakh-zaareshtuvali-pidozryuvanogo-u-prodazhu-chipiv-v-obkhid-zakonu-pro-sanktsiyi-proti-krayini-agresora

У Нідерландах заарештували підозрюваного у продажу чіпів в обхід закону про санкції проти країни-агресора

 • 176071 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. У Нідерландах було заарештовано 55-річного чоловіка за підозрою у продажу комп'ютерних мікросхем, які могли бути використані у військових цілях, повідомили у голландській прокуратурі. Про це повідомляє УНН з посиланням на Бі-Бі-Сі. Продаж цих чіпів здійснювався в обхід закону про санкції проти росії.

Деталі

Зазначається, що це перший подібний арешт у Нідерландах після початку російського вторгнення в Україну та початку дії санкцій на заборону продажу електроніки до росії.

Цитата

"Підозрюваний постачав серед іншого мікрочіпи організаціям та компаніям у росії", - йдеться в заяві агентства з розслідування фінансових злочинів Нідерландів.

Підозрюваний "свідомо вдавав", що експортований товар використовуватиметься в інших місцях, крім його реального призначення.

Нагадаємо

У росії спостерігається дефіцит іноземних високотехнологічних чіпів. Найбільше Москва потребує мікрочіпів виробництва американських фірм Marvell, Intel, Holt, ISSI, Microchip, Micron, Broadcom і Texas Instruments. Також їй потрібні мікросхеми японської фірми Renesas, німецької Infineon, мікросхеми американської фірми Vicor та AirBorn.

Українські Національні Новини

Новини Світу