u-niderlandakh-zavershivsya-drugiy-den-zasidannya-sudu-u-spravi-mn17

У Нідерландах завершився другий день засідання суду у справі МН17

 • 12396 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. У судовому комплексі "Сгіпгол" завершилося судове засідання у справі збитого над Донбасом у 2014 році малазійського Boeing МН17. Слухання продовжать у середу, 10 червня, об 11:00 за київським часом, передає кореспондент УНН.

Сьогодні під час засідання продовжили обговорення і дослідження даних радарів.

Стало відомо, що міжнародні слідчі зверталися до приватних компаній для отримання супутникових зображень в рамках розслідування аварії Boeing на Донбасі. Також запити направлялися Росії, США і КНР.

Також прокурор повідомив, що МН17 не міг бути збитий військовим літаком, адже радари не фіксували їх в той момент.

Додамо, що нідерландська прокуратура в рамках розслідування аварії Boeing MH17 на Донбасі відкинула версію Росії про запуск ракети у районі села Зарощенське, яке у липні 2014 року контролювали ЗСУ.

Так, під час розслідування встановлено, що, швидше за все, ракета могла бути запущена з району села Первомайське. Однак вивчаються і альтернативні місця.

Засідання призначені з 8 червня по 3 липня, проте через пандемію коронавірусу наразі невідомо, чи буде суд відбуватися щодня. Не виключені перенесення чи скасування слухань у зв'язку з протиепідемічними заходами.

Наразі відомо, що наступне слухання відбудеться завтра об 11:00 за київським часом.

Нагадаємо, що 9 червня у перебігу засідання переважно виступала сторона обвинувачення, що розповіла про складнощі в зборі доказів, і вчергове наголосила про докази того, що "Бук" був на території, підконтрольній підтримуваним Росією силам.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ООС: бойовики вісім разів порушили режим тиші

     • 10039 переглядiв

    У Кривому Розі загорівся швидкісний трамвай

     • 18343 переглядiв

    Енергоатом віддав 104 млн грн "технічному" учаснику тендерів

     • 14442 переглядiв