u-nigeriyi-pidtverdili-21-vipadok-zarazhennya-mavpyachoyi-vispi

У Нігерії підтвердили 21 випадок зараження мавпячої віспи

 • 103775 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. З початку року в Нігерії підтвердили 21 випадок зараження віспи мавп, один летальний випадок, повідомив Нігерійський центр контролю захворювань (NCDC). Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Віспа мавп, зазвичай, легка вірусна та ендемічна інфекція в африканських країнах: Камеруні, Центральноафриканській Республіці, Демократичній Республіці Конго та Нігерії.

Але це викликало глобальну тривогу після того, як з початку травня було виявлено понад 200 підозрюваних і підтверджених випадків вірусу в щонайменше 19 країнах, переважно в Європі. Інформації про загиблих наразі не надходило.

У центрі контролю захворювань Нігерії повідомили, що з 61 підозрюваного випадку мавпячої віспи, про які повідомлялося з січня, 21 - підтвердився. Одна смерть виявили у 40-річного чоловіка. Випадки зафіксовані в дев'яти штатах і федеральній столиці Абуджі.

Цитата

"Серед 21 випадку, зареєстрованого в 2022 році, не було жодних доказів будь-якої нової або незвичайної передачі вірусу, а також задокументованих змін у його клінічних проявах (включаючи симптоми, профіль і вірулентність)", - зазначили в NCDC.

Зазначається, що цього місяця було виявлено шість випадків.

Нагадаємо

В Ірландії повідомили про перший випадок зараження вірусом мавпячої віспи.

Українські Національні Новини

Новини Світу