u-nikaragua-rozstrilyali-demonstrantiv-ye-zagibli

У Нікарагуа розстріляли демонстрантів: є загиблі

 • 7871 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. У Нікарагуа під час маршу пам'яті озброєні люди відкрили вогонь по демонстрантах. Внаслідок інциденту загинуло 15 людей, 218 людей отримали поранення. Про це Reuters повідомив заступник директора Національної поліції Нікарагуа Франсіско Діаз, передає УНН.

За словами свідків, озброєні люди, які контролюються урядом, відкрили у середу вогонь по людях, які брали участь у марші. Хода була організована, аби згадати дітей, яких було вбито з початку протестів в країні. Тоді всього загинуло понад 80 осіб.

Як повідомляв УНН, 27 квітня представник постійної комісії з прав людини у Нікарагуа Маркос Кармона заявив, що кількість жертв протестів у країні склало 63 людини, ще 15 вважаються зниклими безвісти.

Нагадаємо, акції протесту почалися у середині квітня, приводом для них послужила реформа соціального страхування. Вона передбачає підвищення ставки внеску на соціальне страхування до 22,5 відсотка для близько 700 тисяч працівників. Ескалація насильства охопила столицю країни Манагуа та інші міста з 18 квітня. Нинішня хвиля протестів стала наймасштабнішою за 11 років президентства Даніеля Ортеги.

Українські Національні Новини

Новини Світу