u-nikh-dostatno-kartopli-i-ogirkiv-eksprezident-litvi-poyasnila-na-chomu-trimayetsya-vlada-putina-i-chomu-yogo-ne-povalili

"У них достатньо картоплі і огірків": експрезидент Литви пояснила, на чому тримається влада путіна і чому його не повалили

 • 384194 переглядiв

КИЇВ. 1 травня. УНН. Надії на те, що населення рф, якому з-за кордону намагаються донести правду про путінський режим, повстане і скине диктатора, є прикладом ілюзій та наївності західних політиків. Як пише Delphi, про це заявила колишній президент Литви Даля Грібаускайте, відповідаючи на запитання журналіста, що має зробити Захід, щоб повалити режим путіна, інформує УНН.

Деталі

Вона почала з того, що таке питання її обурило.

"Це вираз західної наївності. Ми зіштовхуємось із зовсім іншою цивілізацією… Ніколи за такої пропаганди, такої тоталітарної системи, таких переслідувань люди не вийдуть на вулиці, щоб скинути його зі страху", — сказала вона.

Дев'ятий президент Литви підкреслила, що Заходу настав час перестати мати ілюзії про те, що вони можуть якось впливати на думку росіян, якось "проштовхувати інформацію через цей бар'єр".

"Не має значення, яка інформація — їй ніхто не повірить. Живити ілюзії, що ми можемо якось вплинути, і люди на вулицях скинуть путіна... Такого в історії не було й не буде", - сказала Грибаускайте.

Вона переконана, що санкції не змусять росіян змінити свою думку. Більше того, вважає Грибаускайте, вони об'єднають людей рф проти Заходу.

"Повірте, я обідала із представниками Заходу і жартома сказала: росіянам достатньо картоплі, огірків і ще чогось, щоб вижити. Ми, розпещені західники, думаємо, що їм не вистачить західних шампунів, чи що. Тож цього не станеться. Вони виживуть і витримають будь-які наші санкції", — зробила висновок вона.

Додамо

29 квітня канцлер Олаф Шольц заявив, що Німеччина має готуватися до раптового припинення постачання російського газу.

ЄС, ймовірно, запровадить поетапне ембарго на російську нафту першого тижня травня, пише The New York Times.

Українські Національні Новини

Новини Світу